دوشنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۳ |۲۹ محرم ۱۴۴۶ | Aug 5, 2024
آیت الله اراکی در دوره دانش افزایی بسیج اساتید

حوزه / عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری گفت: دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه به عنوان دو بال علمی، با نظریه‌پردازی‌های خود نقش موثری در پی‌ریزی پایه‌های تمدن اسلامی دارند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، آیت‌الله محسن اراکی عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری در دوره دانش‌افزایی و توانمندسازی مسئولین و اعضای شورای بسیج اساتید کشور(چالش‌ها و فرصت‌ها، رویکردها و راهبردها) امروز در سالن همایش‌های مجتمع فرهنگی آموزشی امامت، اظهار داشت: امروز در شرایطی گرد یکدیگر جمع شده‌ایم که دشمن صهیونیستی پرده از چهره خشن و حیوانی خودش برداشته و رویارویی تمدن اسلامی و تمدن وحشیانه غربی امروز بیش از پیش چهره گشاده است.

وی تمدن اسلامی را تمدنی ریشه‌دار دانست و گفت: دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه به عنوان دو بال علمی، با نظریه‌پردازی‌های خود نقش موثری در پی‌ریزی پایه‌های تمدن اسلامی دارند و با تکیه بر آن‌ها می‌توان به یک طرح جامع ساختاری در عرصه تمدن اسلامی دست یابیم.

آیت‌الله اراکی، نقش دانشگاه‌ها در تمدن اسلامی و قوانین حاکم بر جوامع را بسیار پررنگ عنوان کرد و یادآور شد: در مبانی انسانی، مباحث عمیقی برای هویت جامعه، قوانین حاکم بر جامعه و قوانین حاکم بر تحولات اجتماعی داریم که حائز اهمیت است.

وی با بیان اینکه بر مبنای استدلال مشخص، "فرد در میان جامعه" و "جامعه" هر کدام دو مقوله مجزا هستند، ابراز کرد: آیت‌الله مطهری(ره) بر این باور بود که جامعه و فرد، هرکدام شخصیت مستقل خود را دارند، ولی آیت‌الله مصباح(ره) بر این باور بود که جامعه شخصیتی فراتر از افراد ندارد.

عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد: آنچه مسلم بوده، این است که جوامع شخصیتی فراتر از فرد دارند و شخصیت جوامع بر مبنای نفوذ اراده حاکمیت در جامعه، یک انسانِ واحدِ کلان تشکیل می‌دهد.

آیت‌الله اراکی خاطرنشان کرد: حتی ملاک سنجش افراد در روز قیامت هم براساس روایات، همین شخصیت اجتماعی افراد است و از آن‌ها می‌پرسند "امام تو که بود" و هویت اجتماعی او را جویا می‌شوند و نه هویت شخصی.

وی از نقش پررنگ "امام جامعه" در شخصیت جوامع یاد کرد و گفت: امام جامعه است که جوامع را گرد یکدیگر می‌آورد، ملاک شکل‌گیری جامعه است و عشق و نفرت و رفتارهای جمعی و جبهه‌گیری‌ها را مشخص می‌کند، باید توجه داشت که این شخصیت اجتماعی که از آن صحبت می‌شود، یک شخصیت حقیقی است.

آیت‌الله اراکی با بیان اینکه دو نوع شخصیت اجتماعی از نگاه اسلامی داریم، اظهار کرد: یکی از این شخصیت‌ها، بر مبنای رفتار اجتماعی تقوا و قانون خداست و "ولایت" است که جامعه را به یکدیگر پیوند می‌دهد.

وی تصریح کرد: جامعه دیگر، جامعه هواخواه و پیرو هوای نفس است، در چنین جامعه‌ای پیوند دهنده مردم و حاکمیت، هواست، حال این هوای نفس هرکه می‌خواهد باشد.

انتهای پیام. /

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha